Superutvikling midt i sentrum

Det graves og bygges på alle kanter på Jessheim for tiden. Se hvilke gigantprosjekter som er i ferd med å reise seg i byen på Øvre Romerike. Nå bygges byen. Heisekraner, lastebiler og gravemaskiner går i shuttletrafikk. Rundt og i Jessheim sentrum bygges titusenvis av kvadratmeter og milliardbeløp investeres.

Gigantutbygging

Store deler av den tidligere parkeringsplassen mellom Kjeld Stubs veg og Furusethgata ved Jessheim Storsenter er nå forvandlet til en gigantisk byggeplass. Her, i hjertet av Jessheim, bygges Skovly med Storgata og Storsenteret som nærmeste nabo.

Skovly under bygging

FULL FART: Den tidligere parkeringsplassen ved Jessheim Storsenter er forvandlet til en stor byggeplass. Her kommer den nye bydelen Skovly i løpet av de neste årene.

– Vi har tenkt helt ny arkitektur og utforming. Dette mener vi vil bidra til å forsterke Jessheim sentrum. Byen skal representere tiden vi er i nå, og skape en levende by store deler av døgnet, sier utbygger Tore Kværner i Harald Kværner Eiendom.

Totalt måler hele den nye bydelen 62.000 kvadratmeter. 13.000 blir til 145 spektakulære leiligheter på taket med egne takparker, gangstier og beplantning, 13.300 blir butikker og kontorer, og det skal bygges cirka 820 innvendige parkeringsplasser.

Får sentrumshotell

Det blir butikker og serveringssteder med fasade mot byens nye gågate, Skovly Promenade. Det skal også bli en overbygget gangbro mellom nybygget og Jessheim Storsenter. Første byggetrinn, Skovly Vest, forventes ferdig i 2017. Planene for flere byggetrinn er klare.

– Trinn to skal blant annet huse kino og kultur-fasiliteter. Deriblant en ny kino på syv saler, som skal være ferdig i 2019. I trinn tre blir det et 16 etasjer høyt sentrumshotell, et signalbygg, som vi håper å ha ferdig til 15.desember 2020 – 100 års-jubileet til Harald Kværner Eiendom, sier Kværner.

Skovly ny bydel

NY BYDEL: Slik blir bydelen Skovly rett ved Jessheim Storsenter og Storgata når den er ferdig.

Hundrevis av leiligheter

Store leilighetsprosjekter står i kø rundt Jessheim sentrum, og det meldes om god interesse fra kjøpere.

  • På andre siden av veien for Skovly, bak Manesjen, bygges Jessheim Panorama med 112 selveierboliger som skal stå helt ferdig høsten 2017.
  • Ved Ringveien og Rådhusveien bygges Sentrumshagen som skal bestå av tre  bygg på opptil sju etasjer med totalt 138 leiligheter.
  • Når bydelen Jessheim Park, ved lyskrysset og gamle Jessheim stadion, står ferdig blir det elleve boligblokker der med opp mot 450 leiligheter totalt.
  • I Romsås Allé bygges Jessheim Hageby III, som vil bestå av cirka 220 leiligheter.

Øst for jernbanen ligger den nye bydelen Sagabyen, bestående av Saga Senter, Saga Atrium, Saga Terrasse, Saga Nord, Sagaparken. Ved årsskiftet 2016/2017 skal 60 leiligheter i Saga Atrium stå ferdig, og denne høsten starter byggingen av hele 600 leiligheter i Saga Terrasse. Cirka 70 stykker skal ferdigstilles årlig, de første i 2018.

Dette er bare noen eksempler på en lang rekke store boligprosjekter.

Tore Kværner foran Skovly byggingen

I BLODET: I snart 100 år har Harald Kværner Eiendom drevet handel og utvikling på Jessheim. Her viser utbygger og eier Tore Kværner stolt frem sitt nyeste gigantprosjekt: Skovly.

Sykehus og legevakt

På den såkalte Blålystomta på Jessheim Nord bygges Gardermoen Campus. Her er byggingen av det nesten 30.000 kvadratmeter store LHL-klinikkene Gardermoen i full gang. Det skal bli et nasjonalt kraftsenter for hjerte- og lungesyke fra hele landet, hvor LHL samlokaliserer landets ledende hjerte- og lungemiljøer. Sykehuset, som skal stå ferdig i 2018, forventes å ha ca. 500 ansatte og omkring 30.000 besøkende pr år. I umiddelbar nærhet til sykehuset etableres også et kommunalt helsehus med blant annet interkommunal legevakt. Dette skal skape grobunn for videre utbygging og etablering for andre aktører.

– Vi har store ambisjoner for området og ønsker å skape et kraftfullt sentrum med fokus på miljø og helserelaterte virksomheter, sier daglig leder i Gardermoen Campus, Gunnar Oveland, i en pressemelding.

Jessheim Helsebygg

HELSEBYGG: LHL-klinikkene Gardermoen vil være «hjertet» i en næring- og tjenesteklynge med vekt på kunnskapsbasert virksomhet på Gardermoen Campus på Jessheim Nord.