Saga Terrasse

Sagabyen – en bydel i utvikling i Jessheim

Sagabyen på Jessheim har de fleste på Jessheim hørt om, og man vet kanskje at det ligger på andre siden av jernbanestasjonen. Men hvis man ikke har svingt inn på området eller trener jevnlig på Spenst så tror man at dette bare er nok et leilighetsprosjekt. Jessheim er i en rivende utvikling og det bygges mye og det kan være vanskelig å holde rede på alle de nye navnene som dukker opp. Så hva er egentlig Sagabyen på Jessheim?

Ullensaker og Jessheim har i de siste 10 årene har fått ca. 1000 nye innbyggere hvert eneste år og dette ser ut til å fortsette i samme takt frem mot 2040. Behovet for boliger og leiligheter er stort på Jessheim.  På Jessheim utvikler ROM i samarbeid med Ø.M.Fjeld Utvikling en ny bydel gjennom selskapet Jessheim Byutvikling AS. Bydelen har fått navnet Sagabyen og ligger like ved jernbanestasjonen. Prosjektet omfattermer enn 1000 nye boliger med høye bo- og miljøkvaliteter, butikker, service og offentlige og halvprivate uterom. Jessheim har blitt en by, og Sagabyen er det første og største urbane helhetsgrep i byen. Sagabyen er en del av kollektivknutepunktet med tog og bussforbindelser, og har kun noen få minuttersgangavstand til stasjonen.

Sagabyen er altså navnet på Jessheims nye bydel, som bygges på den gamle dampsagtomta. Det er altså på en historisk tomt som det nå bygges på for her lå Ullensaker dampsag og høvleri som har vært en hjørnesteinsbedrift på Jessheim i nesten 100 år. Sagbruket er for lengst historie, og denne sentrale industritomten er nå utviklet til et boligområde med tilhørende næringsvirksomhet. Det var vel ønsker om at historien skulle leve videre og så derav har dette området fått det klingende navnet Sagabyen og gateadresser har også fått historiske navn som Dampsaga allé. Ullensaker kommune og Jessheim Byutvikling AS (Rom Eiendom og Ø.M. Fjeld Utvikling) har også en avtale om at den gamle administrasjonsbygningen skulle bevares som en historisk markør midt i den nye Sagabyen, noe som har vært en utfordring for byggeprosessene i områrdet. I Eidsvoll Ullensaker Blad (EUB) er det en artikkel om skjebnen til denne historiske bygdningen.

Sagabyen kart

Sagabyen består av delområdene Saga Senter, Saga Atrium, Saga Terrasse, Saga Nord og Sagaparken.

Saga Senter

Saga Senter er Sagabyens byggetrinn 1 og består av 120 leiligheter, forretningslokaler og parkeringsgarasje i kjelleren. Saga Senter ligger bare 100-200 m fra Jessheim stasjon Saga Senter og har vært en stor suksess hvor boligdelen ble raskt utsolgt. Næringsvirksomheten eies av Platou Eiendom (Lse «Solgt for rekordpris«.  Her holder Rema 1000, Villmarksbutikken, Spenst, Jessheim Dyreklinikk og Jessheim Byutvikling til. På andre siden av parkeringsplassen finner du dessuten Europris.

Saga Atrium

Saga Terrasse

Saga Atrium er andre byggetrinn i Sagabyen – en ny bydel øst for jernbanen ved Jessheim stasjon. Saga Atrium består av 60 moderne leiligheter og et mindre forretningslokale på ca 150 kvm. Innflytning starter i disse dager. Her kan du lese mer om prosjektet.

Saga Terrasse

Saga Terrasse

Saga Terrasse som nå lanseres er Sagabyens 3. byggetrinn. Her kan du lese mer om byggeprosjektet Saga Terrasse.

Les også «Sagabyen vokser videre» fra EUB

Sagaparken

Den store offentlige parken Dampsaga Park ligger mellom Saga Terrasse, Saga Atrium og Saga Senter. Dampsaga Allé går gjennom Sagabyen fra Algarheimvegen til den nyåpnede Tverrvegen i nord.