Oslo Airport City

Oslo Airport City – den nye flyplassbyen ved Gardermoen og Jessheim

Oslo Airport City (OAC) har som mål og bli Norges største næringspark. Det skal nå bygges ut over 1 million kvadratmeter næringsareal mellom Gardermoen og Jessheim. Ullensaker med sine 35.000 innbyggere er den kommunen i Norge som vokser mest og vil mest sannsynlig nå et innbyggertall på over 50.000 innen år 2030. Men også Lørenskog og Nannestad (hhv. 2. og 3. plass) vokser raskt. I tillegg til Oslo Lufthavn og alt som skjer her i Jessheim, vil utviklingen av Oslo Airport City være en viktig faktor til den økende veksten til Ullensaker og nærliggende kommuner de neste årene.

Den nye næringsparken vil bli meget attraktiv for mange bedrifter og spesielt bedrifter med internasjonale avdelinger. Det er planlagt et nytt Porsche center som alene vil ha behov for ca 4-5 000 m² BTA fordelt på to etasjer og et tomteareal på ca 5 000 m². Her skal det bli fokus på den nyeste el-bilen til Porsche, nemlig Porsche Taycan som snart leveres til de første kundene i Norge.

Men det første steget er nå byggingen av et helt nytt hotell og konferansesenter i samarbeid med Kjell Inge Røkke-selskapet Haut Nordic. Planen er at hotellet skal stå klart i år 2022 og prislappen vil ligge på ca. 800 millioner. Hotellet vil bli selve senteret for alle kontorbyggene som skal vokse rundt med mulighet for at bedriftene kan benytte hotellets fasiliteter. Etterhvert vil Oslo Airport City ha over 10.000 kompetanse arbeidsplasser og vi tror mange av disse vil bor her i Jessheim.

Les mer om Oslo Airport City

Bygger verdens største sjømat-terminal