Forsvarets flysamling bygning september 2021

Forsvarets flysamling

Gardermoen Flysamling jagerfly

Forsvarets flysamling ligger på Gardermoen og er et museum som viser historiske fly fra verdenskrigene og etterkrigstidstid. Jessheims innbyggere er heldige som er denne fantastiske og unike utstillingen bare 10 minutter unna. Flere av flyene er helt unike både i Norsk og internasjonal sammenheng.

For før museet ble etablert var mange av utstillingsobjektene spredt rundt i hele landet og nå har vi en flysamling som består av nesten 40 flymaskiner fra alle epoker i luftforsvarets historie. Hele prosessen har tatt mange år og det har vært mye diskutert hvor den endelige samlingen skulle ligge. Mange fly var da allerede samlet på Gardermoen i en eldre tyskbygd hangar.

Gardermoen Flysamling jagerfly

I 2000 ble det bevilget penger til et nytt bygg på Gardermoen som nå huser hele flysamlingen. Men det er ikke bare flotte restaurerte fly fra pionertiden og oppover du kan oppleve her. Her finner du også over 1500 militære modellfly fra hele verden.

I en egen butikk kan du kjøpe souvenirer, bøker og blader om fly og flyhistorie, og du kan nye en matbit i museumskaféen.

Mer informasjon

Forsvarets flysamling webside